jueves, 23 de noviembre de 2017

La UGT de Catalunya i la Fundació Maria Aurèlia Capmany presenten la guia ‘On són les violències masclistes a la feina?’


 

En el marc del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, el nostre sindicat denuncia que enguany només s’han efectuat 45 contractes bonificats a víctimes
En el marc del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre), la UGT de Catalunya i la Fundació Maria Aurèlia Capmany organitzen demà divendres, 24 de novembre, a la sala d’actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) la jornada “On són les violències masclistes a la feina?”, amb el següent programa:
  • 10.30h. Inauguració, a càrrec d’Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació Professional de la UGT de Catalunya.
  • 10.45h. Presentació de la guia “On són les violències masclistes a la feina?”, a càrrec d’Aida Ruiz, directora de la Fundació Maria Aurèlia Capmany de la UGT de Catalunya.
  • 11.15h. El paper de la negociació col•lectiva en les violències masclistes a la feina, a càrrec de José A. Pasadas, secretari de Polítiques Sectorials de la UGT de Catalunya.
  • 11.45h. Assetjament sexual: definicions en negociació col•lectiva i en supòsits de conflicte, a càrrec d’Ana Salas Velasco, magistrada del Jutjat Social número 3 de Sabadell i sòcia fundadora de l’Associació de Jutgesses d’Espanya (AMJE).
  • 13h. Cloenda, a càrrec de Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.
A més, en aquest enllaç trobareu el manifest de la UGT de Catalunya del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, on rebutgem aquesta xacra social que té les seves arrels en la desigualtat de les relacions de poder entre dones i homes, i recordem que en el que portem d’any 44 dones han estat assassinades a l’Estat espanyol, 8 de les quals a Catalunya, les mateixes xifres que durant tot el 2016. També volem destacar que durant el primer semestre d’enguany ja s’han enregistrat un total de 11.642 denúncies, un 21% més que al mateix període de l’any anterior.
Reclamem un major compromís dels poders públics, administracions i institucions, així com de la societat en el seu conjunt, per lluitar contra la violència masclista, i especialment de les empreses, ja que a Catalunya en el que portem d’any tan sols s’han efectuat 45 contractes bonificats a dones víctimes de violència de gènere.
D’altra banda, també denunciem les formes de violència de gènere més generalitzades i a la vegada més ocultes en l’àmbit laboral: l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe. I constatem que encara són poques les empreses que disposen d’un protocol de prevenció i actuació davant d’aquestes situacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.