lunes, 29 de mayo de 2017

L’Ajuntament de Barcelona aprova una moció presentada a instàncies de la UGT contra la contractació d’empreses multiserveis

image004

Aquesta acció s’emmarca dins de la campanya “A igual treball, igual sou” del nostre sindicat per denunciar i posar fi al frau i l’explotació laboral que representen aquest tipus d’empreses
Avui el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una moció presentada a instàncies de la UGT de Catalunya en contra de la contractació d’empreses multiserveis o de serveis integrals i per aplicar el conveni col·lectiu sectorial de referència a tots els treballadors i treballadores d’empreses que treballen per a l’Ajuntament.
La moció ha estat aprovada amb els vots a favor de Barcelona en Comú, ERC, PSC i el regidor no adscrit; les abstencions del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans i la CUP, i el vot en contra del Partit Popular.
La presentació d’aquesta moció s’emmarca dins de la campanya de la UGT de Catalunya “A igual treball, igual sou” per denunciar i posar fi al frau i l’explotació laboral que representen aquest tipus d’empreses.
Segons la moció, el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona es compromet a:
  1. Prendre les mesures escaients, com ara clàusules socials incorporades als plecs de condicions que reconeguin, com a mínim, el conveni sectorial de referència segons l’activitat del treballador i/o treballadora, per evitar la utilització directa o indirecta d’empreses multiserveis a l’administració pública, respectant-se sempre el conveni sectorial corresponent per a qualsevol treballadora o treballador que efectuï el servei atorgat, i que incentivin aquelles ofertes presentades per les empreses licitadores que garanteixin un salari digne.
  1. Instar al Govern de la Generalitat a incrementar substancialment el nombre d’inspectors de Treball i crear un òrgan d’actuació específic que persegueixin el que és un frau encobert a la Seguretat Social o, per defecte, que aquesta actuï d’ofici.
  1. Convocar la mesa de concertació de la contractació pública de l’Ajuntament de Barcelona per a crear un pacte entre sindicats, patronal i administració que estableix els criteris per regular les subcontractacions i eradicar del territori pràctiques espúries en la contractació.
  1. Instar al Congrés dels Diputats a la derogació immediata de la Reforma Laboral, origen d’una exclusió social sense precedents.
  1. Enviar còpia d’aquesta resolució al president del Congrés dels Diputats, el president de la Generalitat de Catalunya, la ministra d’Ocupació i la consellera de Treball.
Les empreses multiserveis o de serveis integrals són aquelles que no tenen una activitat principal com a tal i que presten un ampli ventall de serveis auxiliars (neteja, seguretat, manteniment, hostaleria, transport…) a terceres empreses.
Aquest tipus d’empreses regulen les condicions laborals mitjançant convenis propis amb condicions laborals i sous mínims, evitant l’aplicació dels convenis col·lectius sectorials. La contractació d’empreses multiserveis suposa per a l’empresa usuària una reducció de costos, però a costa d’una major desregulació de les relacions laborals, empitjorant i precaritzant les condicions laborals i salarials de les persones treballadores que presten serveis a través d’aquestes empreses. Els treballadors contractats a través de multiserveis poden arribar a cobrar la meitat que un treballador a qui se li aplica el conveni sectorial corresponent, i moltes vegades fins i tot treballant més hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.